Riitta

Riitta

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kuulan viemää

Paljon on tapahtunutkin välissä sitten viime kirjoittelun. Olen nyt päässyt jo vähän kahvakuulaohjauksen makuun. Omia ulkotreenejä on vedetty nyt ehkä viisi kertaa ja myös debyyttitunti paikallisella salilla on kunnialla ohi. Kukaan ei lähtenyt ainakaan kesken kotiin, että se lienee hyvä merkki.

Nyt ollaan ns. murrosvaiheessa. Pitkäaikainen "valmennussuhde" on päättynyt, nyt ollaan vähän niinkuin omilla. Ihanan vapauttavaa, olen jo pitkään valmistautunut tähän ja toiminut tasaisen varmasti vastoin ohjeita jo pidemmän aikaa. Se ei välttämättä ole hyvä asia, mutta se on hyvä, että en ole enää kellekään millään tavalla tilivelvollinen. Teen tätä hommaa itselleni ja teen sen juuri niin kuin itse parhaaksi nään. Mulla on paljon tietoa ja taito plakkarissa, paljon hyvää ja paljon opittavaa. Parasta on vapautunut olotila, nyt en kuulu enää mihinkään joukkoon. Nyt on vain yhden naisen oma armeija, jossa on omat säännöt ja omat tavat. Se on ihan varma, että mä pärjään, jos vaan haluan ja niin päätän.
Mitä ohjaamiseen tulee, se on ollut ihan mielettömän hienoa. Melkein rakastan itse noita kahvakuulia, köyttä ja kelkkaa. On mahtavaa tarjota muillekin mahdollisuutta päästä kokeilemaan niiden kanssa treenaamista. Ulkona saatava raitis ilma on todellakin mahtava lisäbonus, jonka treenistä saa. Toivottavasti oma innostukseni heijastuu myös tunneillani käyviin kuulailijoihin. Pieni vakioporukka onkin jo saatu kasaan, uusia mahtuu aina mukaan. Valittettavasi aika on rajallista ja omien "harrastusten" joogan ja juoksukoulun lisäksi ei ihan hirveästi tyhjiä iltoja viikkoon jää. Vielä kun reissaan Turussa pt-opinnoissa niin vähän pistää kiireeksi välillä. Halu on kova tehdä ja joka paikassa pitää olla mukana. Kun juoksukoulu ja kurssit on ohi, niin sitten pitäisi löytyä lisää aikaa myös ohjauksille.

Todellakin, viime viikonloppuna starttasi siis Spartan Gearin toiminnallisen harjoittelun pt-kurssi, ensimmäinen laatuaan. On melko hienoa olla mukana tässä porukassa. Minua kiehtoo hirveästi toiminnallinen treeni. Omat ajatukset ovat matkan varrella muuttuneet, en enää jaksa niin kovasti kiinnostua pelkästä salitreenistä. Rehellisesti sanottunua arvostan eniten kokonaisvaltaisesti urheilullista ihmistä. Sillä on voimaa, kestävyyttä ja urheilu elämäntapana. Sellainen minäkin haluan olla. Jotta voisin olla uskottava ja esimerkillinen, pitää omat osa-alueet olla kunnossa. Siihen pyritään.

Viime viikonloppu piti sisällään kahvakuulailua ja toiminnallista treeniä. Lempilajeja, kuulailtiin sisällä ja ulkona, käännettiin traktorinrengasta, heitettiin kuntopalloa, punnerrettiin ja  minä ainakin vain yritin vetää leukoja. Rankka, mutta opettavainen viikonloppu. Hienoa saada uutta näkökulmaa treenaamiseen ja tekemiseen.  Se on enemmän kuin tervetullutta. Edessä on vielä kuusi viikonloppua, ensi viikonloppu vedetään teoriapohjalla, anatomiaa, gluteus maximus, sillai kai. Ehkä sunnuntaina ollaan viisaampia. Kova kevät on edessä, mutta olen tieni valinnut ja todellakin tuntuu oikealta tieltä.

Nyt vaan painetaan menemään. Satoja ja tuhansia toistoja, jotta asiat jää mieleen ja sujuu vaikka unissaan, jos on tarve.Juoksukoulu on tosiaan myös alkanut. Analyysin jälkeen juoksusta löytyy aika paljon korjattavaa. Just nyt ei kovin vahvana näy ajatus puolimaratonista heinäkuussa. Ehkä tässä vielä ehtii, toivottavasti en mieti noin enää viikkoa ennen. Pohjakuntoa rakennellaan ja opetellaan juoksemaan oikein. Salipirkolla ei tuo kestävyyskunto oikein ole parhaimmillaan. Tämä on osa sitä kokonaisvaltaisesti urheillullista minua.

Yritän selviytyä kaikestä mitä olen tähän kevääseen itselleni asettanut. Aurinko paistaa ja mielikin on paljon valoisampi, kuin muutama blogiteksti taaksepäin.  Vieläkään ei olla ihan siellä parhaassa terässä, mutta sitä kohti mennään.
1 kommentti:

  1. Olisi kiva joskus tulla sun treeneihin, jos mahtuu :) Jos jäisin joskus töistä suoraan. Pitääkö sulle jotenkin etukäteen ilmoittautua että tietää sopivansa mukaan? Ja kannattaako ottaa omia kuulia mukaan vai onko tarvetta?

    VastaaPoista